Attila atya gondolatai

Nem szeretem az állóvizet, mindig keresek magamnak kalandot. Nyáron Németorszagban helyettesítettem és sok erdekes dolog törtent velem. Az évközi mókuskerék nem ennyire érdekes, de azért előfordul ilyenkor is kaland. A világról is van véleményem. Akit erdekel, mi, itt elolvashatja.

HTML

Friss topikok

Linkblog

2009.01.31. 17:17 Mikrobi

Lakásszentelés

Rég nem látott E.-i barátaimnál voltam lakást szentelni és persze ebédelni. A háziasszony nagyon finomat főzött, vagyis sütött: karajt fűszerkéreggel. Ehhez először meg kell párolni a karajt (vagy inkább marhabordát, kiálló csontokkal), aztán elkészíteni a fűszerkérget sóból, borsból, vajból, sajtból, zsályából, kakukkfűből, bazsalikomból és még néhány fűszerből, amit már elfelelejtettem (de ízlés szerint variálhatók) és vastagon bekenni vele. Aztán vissza a sütőbe és erős tűzön megpirítani. Hát, felséges volt.

Hozzá kinyitottak nekem egy 2005-ös Mayer Kopárt, mondván, hogy más úgyse tudná értékelni. Ettől kicsit hízott a májam, de egyszersmind el is szégyelltem magam. A másikat, egy 2003-ast a Gyurcsány lemondására tartogatják:-) A Mayer Kopárja egyébként jobban ízlik, mint a Geréé, mert a bordeaux-i hármas más arányban házasítják: 40% CS, 20% CF és 40% merlot. A Geréében 40-40-20% az arány (illetve 2006 óta a CS hiányzik, de olyat még nem kóstoltam). Ráadásul Mayerék a szőlőt hozzá kizárólag a Kopár-dűlőből szüretelik, nem úgy, mint a Gere, aki a mennyiség oltárán feláldozta a Kopár-dűlőt. Ezért nem is lehet így hívni a híres cuvée-jét, de nagy rafináltan Koparnak nevezte át.

Annyit még hozzátennék, hogy azért a malackához fehérbor jobban passzolt volna, de nem tiltakoztam a Kopár ellen sem;-)

Szólj hozzá!

Címkék: gere kopár bor recept mayer


A bejegyzés trackback címe:

https://attilaatya.blog.hu/api/trackback/id/tr91917789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása