Attila atya gondolatai

Nem szeretem az állóvizet, mindig keresek magamnak kalandot. Nyáron Németorszagban helyettesítettem és sok erdekes dolog törtent velem. Az évközi mókuskerék nem ennyire érdekes, de azért előfordul ilyenkor is kaland. A világról is van véleményem. Akit erdekel, mi, itt elolvashatja.

HTML

Friss topikok

Linkblog

2009.09.23. 09:16 Mikrobi

Szent Mihály arkangyal hülyeségeket beszél

Az igazgatónőtől kaptunk egy könyvet kísérőlevéllel. A levél szerint a könyv szerzője Anonymus, no nem azért, mert nem vállalja fel, amit írt, ááá, nem, hanem mert ami benne van, azt maga Szt. Mihály mondta neki. A könyvet melegen ajánlja minden iskolásnak, hogy ebből tanuljanak hitet és erkölcsöt. Hangsúlyozom, egyenesen Szt. Mihálytól!

Az első novella egy kiskutyáról, Blackyről szól, ami felnő, lesz 8 kiskutyája, amikből egyet mindjárt agyon is nyom. Másik 5 válogatott kínzások közepette pusztul el, marad kettő + az anya. De a főszereplő rátolat a nagykutyára is, aminek eltörik a gerince. Innentől kezdve éjjel-nappal ápolásra szorul, az embernek nagyon gyorsan olyan képzete támad, hogy a főszereplő a kutya anyjának képzeli magát. Kitűnő irodalmi tehetséggel ezt végül közli is a szerző.

Snitt, szülőágy 4 év múlva. A főszereplőnek fekete hajú kislánya születik, az anya felsóhajt: "Blacky!". A kislány nagyon jóban lesz a megmaradt két kutyával, első szava a vau-vau, majd amikor nagyobbacska lesz, meg is beszéli az anyjával, hogy Blacky benne reinkarnálódott. "Anya, a következő életemben talán angyal leszek?" - kérdezi mintegy slusszpoénként

Etnográfiai monda következik a cigányról, aki ellopta Krisztus keresztjéből a szöget. Ezért a cigányokon átok ül: lopniuk kell az idők végezetéig és mindenki utálja őket.  Itt az ember elgondolkozik azon, hogy szimpra rasszizmussal áll szemben, vagy a szerző így akarja megmagyarázni a cigányok gondolkodását, életvitelét.  A terjesztőről nem volt nehéz kideríteni, hogy cigány származású, szóval talán az utóbbi. Mindenesetre így is megdöbbentő, amit a cigány gondolkodásról ír.

Újabb novella: az apa beszél a gyerekével a szexualitásról. Megtudjuk, hogy az embernek nem csak egyféle teste van, hanem mindjárt hét, köztük ezoterikus, asztrál-, stb. A szüzesség egy szép dolog, de a hívek túlnyomó többsége, köztük sajnos a papok is, rosszul értelmezik. Mert a szüzesség igazából lelki dolog, azt jelenti, hogy nem bíráljuk, nem ítéljük el a másik embert.

Most folytatódik a cigány-szál: a helyszín Oroszország, egy cigánytelep, ahol a cigányok nap mint nap szembesülnek a kivetettséggel, felemlegetik a cigány átkot, ezért nem látják értelmét a tanulásnak, de van egy kislány, aki kertészmérnök akar lenni.  Mivel a cigányok akadályozzák őt, bánatában öngyilkos akar lenni, de túléli. Egy ortodox pap jár hozzá,  a 16 éves cigánylány ráveszi, hogy vegye feleségül. A "bátor pap" az Egyház engedélyével(!) feleségül veszi és teherbe ejti. Így aztán a kislány leérettségizik és élnek, mint Marci hevesen.

A könyv ráadásul csak első része egy sorozatnak. Minden hónapban megjelenik majd egy kis füzet, hogy megfelelő oktatást adjon a katolikus diákoknak. Javaslom minden egyházi iskola igazgatójának, hogy rendeljen 500 db-ot bizományba, majd néhány hónap múlva az hiánytalanul szolgáltassa vissza a könyveket a terjesztőnek.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://attilaatya.blog.hu/api/trackback/id/tr801401193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása