Attila atya gondolatai

Nem szeretem az állóvizet, mindig keresek magamnak kalandot. Nyáron Németorszagban helyettesítettem és sok erdekes dolog törtent velem. Az évközi mókuskerék nem ennyire érdekes, de azért előfordul ilyenkor is kaland. A világról is van véleményem. Akit erdekel, mi, itt elolvashatja.

HTML

Friss topikok

Linkblog

2009.09.21. 15:22 Mikrobi

Betörtek a templomba

A héten kétszer is. Azon már el se kezdek moralizálni, hogy milyen ocsmány dolog templomból lopni. A mai ember számára a templom nem szent, ott nyugodtan lehet hangosan beszélni, sőt trágárkodni, zsebredugott kézzel sétálgatni, lopni miért lenne onnan súlyosabb, mint mondjuk az ABC-ből? Azon viszont kiakadtam, hogy "mindössze" a Batthyány-Strattman László-erekléyt vitték el. Azért tettem idézőjelbe a "mindösszé"-t, mert az ereklyetartó beszerzési ára nem több 4-5000 Ft-nál, eladni meg nem hiszem, hogy 1-2 ezer Ft-nál többért lehetne. Ezért viszont feltörték a főkaput és az üvegajtót, de úgy, hogy még a tokot is kimozdították a falból. Ez így első tippre 300 ezer forintos kár. Plusz a nyomozási költségek, amit az adófizetők fizetnek. Egy DNS-minta kb. 200 rongy. És jó párat vettek, meg egy rakás ujjlenyomatot (legalább hagytak a disznók), fénykép, nyomtatás, bérköltség, autó, stb.

Másnap éjjel pedig feltörték a sekrestye alatti raktárhelyiséget, ahol a karitász tartotta a szegényeknek szánt ruhát és élelmiszert. Innen már egész sok dolgot elvittek: több karton májkrémet, vödör lekvárokat, szörpöt, stb. Arra tippelünk, hogy hajléktalanok lehettek a tettesek mindkét éjjel és direkt a kajára mentek. A raktár ajtaját is szép pénz lesz megcsináltatni. A rendőrök is megint itt dolgoztak pár órát.

Felvettem a kapcsolatot a Máltai Szeretetszolgálattal, hogy kérdezgessék a környékbeli hajléktalanokat, nem tudnak-e valamit a betörésről. Legalább az ereklye kerülne vissza...

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://attilaatya.blog.hu/api/trackback/id/tr721386401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása