Attila atya gondolatai

Nem szeretem az állóvizet, mindig keresek magamnak kalandot. Nyáron Németorszagban helyettesítettem és sok erdekes dolog törtent velem. Az évközi mókuskerék nem ennyire érdekes, de azért előfordul ilyenkor is kaland. A világról is van véleményem. Akit erdekel, mi, itt elolvashatja.

HTML

Friss topikok

Linkblog

2010.06.11. 20:51 Mikrobi

Erőszakos emberek

Vannak a plébánián is erőszakos emberek, akik úgy gondolják, mindennél fontosabb, hogy amit ők kitalálnak, az megvalósuljon. Pár éve a karnagyunk kért lehetőséget arra, hogy személyesen hirdethessen minden mise végén, így sikeresebben toborozzon énekeseket a kórusba. Amikor az egyik misém végén befejezte a hirdetést, egy erőszakos ember odapenderült az ambóhoz és ő is kihirdette a maga szervezte programot, minden előzetes megbeszélés és engedély nélkül. Még az sem tűnt fel neki, hogy én közben kivonultam a sekrestyébe.

Nem olyan régen meghívták a Czeizel Endrét előadást tartani az önképzőkörükbe. Róla tudni kell, hogy köztörvényes bűnöző, gyermekkereskedelemért jogerősen elítélve (sajnos csak felfüggesztettet kapott, nagyon olcsón megúszta). Ezen kívül az abortuszról is sajátos felfogása van, tehát nem lehet éppen az élet tisztelete nagy harcosának nevezni. A templomban épp csak az előadás tényét hirdettük, nagyon visszafogottan, nem említve a Czeizel nevét. Küldött egy összefoglalót is róla és egy másik programjukról, hogy közöljük le a heti újságunkban. Természetesen csak a másik program összefoglalóját közöltük le. Erre egy felháborodott hangú mailben tiltakozott és leközöltette a negyedévi kiadványunkban (annak a szerkesztője nem tudott arról, hogy a heti újságban le lett tiltva a cikk). Ráadásul még hozzáírt egy dőlt betűs kioktatást, hogy mostmár igazán az Egyház is elfogadhatná ezeket a kutatásokat, amiket ez a kitűnő tudós folytat. Ezzel pedig ocsmány módon csúsztatott, hiszen egy szóval sem kritizáltuk a kutatásait, csak éppen az erkölcsi állapota miatt a tudós nem kívánatos egyházi körökben.

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://attilaatya.blog.hu/api/trackback/id/tr902075008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása