Attila atya gondolatai

Nem szeretem az állóvizet, mindig keresek magamnak kalandot. Nyáron Németorszagban helyettesítettem és sok erdekes dolog törtent velem. Az évközi mókuskerék nem ennyire érdekes, de azért előfordul ilyenkor is kaland. A világról is van véleményem. Akit erdekel, mi, itt elolvashatja.

HTML

Friss topikok

Linkblog

2009.07.08. 20:53 Mikrobi

Könnyű, nyári ebéd

Hétfőn meglátogattam anyukámat. Milyenek az anyukák? Két nagy szatyor zöldséggel és gyümölccsel jöttem haza. Kaptam kis uborkát, nagy uborkát, karalábét, patisszont, sárgabarackot, ribizlit. Hát ma megcsináltam a karalábét.

Rakott karalábét csináltam, de másképp, mint ahogy Magyarországon csináljuk a rakott dolgokat. Nem marha- vagy disznódarálthússal, hanem csirkemellcsíkokkal csináltam, és nem pörkölttesen, hanem csak borsozva. Hagymát sem dinszteltem alá. Egyszerűen megpirítottam olajon. A karalábét megpároltam egy kis olajon, a saját levében. Majorannával, oregánóval, rozmaringgal fűszereztem. A rizst meg megfőztem sós vízben. Aztán a jénai tepsibe rétegeztem a hozzávalókat, imígyen: karalábé, rizs, hús, karalábé, tejföl. A tejfölbe kevertem egy tojást. És az egészet megsütöttem. A karalábé sajnos kicsit kemény maradt, egyébként felséges volt. Vacsorára előzékenyen felkínáltam a pákosztos kosztosoknak, de szerintem látták rajtam, hogy sajnálom tőlük, úgyhogy hagytak nekem egy adagot. Még egyszer bezabáltam belőle:-)

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://attilaatya.blog.hu/api/trackback/id/tr1001235051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zoan 2009.07.17. 10:42:06

...bar nem szeretem a karalabet es most reggeliztem, de a hamit olvasva, ismet ehes lettem... :-)
süti beállítások módosítása