Hétfőn meglátogattam anyukámat. Milyenek az anyukák? Két nagy szatyor zöldséggel és gyümölccsel jöttem haza. Kaptam kis uborkát, nagy uborkát, karalábét, patisszont, sárgabarackot, ribizlit. Hát ma megcsináltam a karalábét.
Rakott karalábét csináltam, de másképp, mint ahogy Magyarországon csináljuk a rakott dolgokat. Nem marha- vagy disznódarálthússal, hanem csirkemellcsíkokkal csináltam, és nem pörkölttesen, hanem csak borsozva. Hagymát sem dinszteltem alá. Egyszerűen megpirítottam olajon. A karalábét megpároltam egy kis olajon, a saját levében. Majorannával, oregánóval, rozmaringgal fűszereztem. A rizst meg megfőztem sós vízben. Aztán a jénai tepsibe rétegeztem a hozzávalókat, imígyen: karalábé, rizs, hús, karalábé, tejföl. A tejfölbe kevertem egy tojást. És az egészet megsütöttem. A karalábé sajnos kicsit kemény maradt, egyébként felséges volt. Vacsorára előzékenyen felkínáltam a pákosztos kosztosoknak, de szerintem látták rajtam, hogy sajnálom tőlük, úgyhogy hagytak nekem egy adagot. Még egyszer bezabáltam belőle:-)
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Zoan 2009.07.17. 10:42:06