Attila atya gondolatai

Nem szeretem az állóvizet, mindig keresek magamnak kalandot. Nyáron Németorszagban helyettesítettem és sok erdekes dolog törtent velem. Az évközi mókuskerék nem ennyire érdekes, de azért előfordul ilyenkor is kaland. A világról is van véleményem. Akit erdekel, mi, itt elolvashatja.

HTML

Friss topikok

Linkblog

2008.12.23. 00:14 Mikrobi

A halott MDF

Szegény Antall József propellert játszik a sírjában. Pedig már őt is megvádolták nemzetietlenséggel a vér nélküli rendszerváltás, az elpuskázott ügynöktörvény és vadprivatizáció miatt.

Az MDF már '93-ban szakadt (kiléptek/kizárták Csurkát és a radikálisokat, meg Debreczenit és Élest és a liberálisokat). Aztán kiszakadt belőle az MDNP is. Ezután már olyan gyenge volt az MDF, hogy (igen bölcsen) a Fidesszel szövetkezve indult '98-ban a választásokon (meg is nyerték és komoly kormányzati pozíciókat kaptak, bár egyedül még az 5%-ot sem érték volna el). Abban igaza volt Dávid Ibolyának, hogy Orbán Viktor a nagy nemzeti egységfront örve alatt nem zárta ki az MDF bedarálását sem. De ettől még nem kellett volna köpönyeget forgatni. Mert 2002-ben ez következett.

Először Csapody Miklós vallott színt, amikor egyedüli ellenzékiként megszavazta a költségvetést. Aztán jött a Lezsákék kizárása (az MDF frakciója ezzel herényire apadt). Szili Katalin ekkor mentette meg először a frakciót, kijelentve, hogy neki nincs mérlegelési joga, ha egyszer a frakcióvezető bejelenti neki, hogy a frakció kizárta sorai közül a tagjai kétharmadát, akkor az úgy van. Hiába nyertek évekkel később pert a kizártak.

De tudjuk, ez még nem volt elég a kalapos hölgynek. (Akinek diktatorikus vezetési stílusát évekkel korábban volt alkalmam megismerni. Almássy Kornél a jelenlétemben hívta fel Ibolykát és magázta(!!!), majd meglehetősen gondterhelten beszélgetett a Huber Szebasztiánnal és a többiekkel, következetesen elnök asszonynak nevezve Dávidot és arcán, szavaiban érezhető volt a félelem.) Visszatérve a közelmúltra: 2006-ban az MDF  a korábbi MSZP-s Schmuck Andor Tisztelet Társaságával szűrte össze a levet és Leisztinger, meg más MSZP-közeli vállalkozók pénzéből hatalmas kampánybulikat rendezett. Mindennek a tetejébe kőbe véste, hogy nem segíti hatalomra sem Gyurcsány Ferencet, sem Orbán Viktort. Nem, ők normális Magyarországot akartak, ők egyedül. Az MSZP persze az MDF segítsége nélkül is hatalomra jutott, a Fidesz ellenben elvesztette a választásokat, pedig a két forduló között még abba is belementek volna, hogy Dávid legyen a miniszterelnök. De nem vállalta, hiszen 5%-os pártként százszor kényelmesebb volt kibickedni, mint bármiért vállalni a felelősséget. Az MSZP azonban mégiscsak segítségként értékelte a performanszt és nem bizonyíthatóan, de nyilvánvalóan megsegítette a törpepártot (pénzügyi és aktivista-segítséggel, kopogtatócédula-átadással, stb.), ami így 5,1%-kal bejutott a parlamentbe.

A minimális létszámú frakcióval rendelkező párt ezután gyorsabban száguldott lefelé az erkölcsi színvonalát tekintve, mint a BUX, amikor nemrég felmerült az államcsőd lehetősége. Az Index is lehozta a fejtegetését a párt szavazási trükkjeiről, aminek a segítségével hogy, hogy nem, a kisebbségi kormány szinte minden szavazást megnyert.   Később nem egyszer nyíltan együtt szavaztak az MSZP-vel. Manapság már a közvéleménykutatások szerint az MDF-et többen tartják kormánypártinak, mint az SZDSZ-t.

Jött az elnökválasztás, Kornél minden erejét összeszedve szembeszállt a szoláriumban cserzett bőrű elnökasszonnyal. A minden hájjal megkent ráncos vénasszony azonban előrántott egy NBH-s lehallgatási felvételt (még csak nem is a jegyzőkönyvet!!!), amivel egyszerre szétzúzta a Fidesz háttérben épített párhuzamos titkosszolgálatát (csak ne finnyáskodjunk, az MSZP-nek kormánypárt létére is ott az In-Kal!), bemártotta Csányi Sándort és kiütötte a nyeregből Almássy Kornélt. A szépreményű egykori HÖOK-elnöknek ezzel odalett a politikai karrierje, és ki tudja, ki mer legközelebb szembeszállni a párt kiskirálynőjével?

Ekkor jött Szili Kati második gennyes akciója. Almássy Kornélt ki kellett zárni a frakcióból, ez nem vitás, egy ilyen gazembernek ott nincs keresnivalója. Csakhogy Vas János hirtelen kilépésével a frakció 9 főre apadt, tehát megszűnt. De jure legalábbis. Herényiék kétségbeesetten azt találták ki, hogy nem jelentik be, csak a három napos határidő lejártakor, hogy megszűnt a frakció.  Hiszen amit nem jelentenek be, az nem is létezik, igaz? 9 fő egészen addig 10, amíg ezt a nagyságos Herényi Károly hivatalosan be nem jelenti! Addig meg csak találnak valakit. És találtak is, a kitűnő Lengyel Zoltánt. Aki fürdőruhában csatázott a rendőrökkel, adonisz testét meztelenül fotóztatta, a feleségét nem akarta engedni kilakoltatni a neki már nem járó szolgálati lakásból, majd amikor mégis kiköltöztek, felszedték a járólapokat és kivágták a tujákat. (Ja, és el is vált a feleségétől.) Ez a jellembajnok tehát beült az MDF-frakcióba és belépett az egyik kisgazdapártba, az MDF még azt is eltűrte tőle, hogy kedve szerint szavazzon bármiről, a frakciódöntéssel szembemenve is, csak megmaradjanak az interpellációs lehetőségek, a frakcióhelyiség, a titkárságok, a bizottsági helyek és fizetések. (Lengyelt nem sokkal később a kormánnyal együtt szavazása miatt kizárta új pártja is.)

És most jön a legocsmányabb rész, amit csak éhgyomorra ajánlok olvasni. Nem is ragozom agyon: a ferencvárosi előrehozott választásokon a kerület (almássysta) alapszervezetének jelöltjét a pártvezetés "megfelelő testületei", de nem az alapszabály szerint jogosult választmány (amit már hónapok óta nem hívtak össze) hatalmi szóval lecserélték egy exrendőrre, Pál Tibor, az első Gyurcsány-kormány miniszterének kabinetfőnökére. Á, nincs itt összefonódás a kormánnyal továbbra sem! Kampányfőnököt is küldtek, aki mindent megoldott. Mint Wolf a Ponyvaregényben. A kopogtatócédulák kétharmada nemcsak érvénytelen volt, de egyenesen HAMIS! A Mikulás hozta nekik, ők nem tudnak semmiről, de már megtették a feljelentést. Na, ez volt az a pont, amikor az MDF-et még a Gyurcsánynál és Kókánál is jobban megutáltam. Aki valaha úgy gondolta, hogy utálja az MSZP-t is, meg a Fideszt is, ezért támogatja az MDF-et, remélem, végre felnyílik az szeme. Aki pedig valaha MDF-szimpatizáns volt, mint én is, írja meg a véleményét a párt vezetőinek, mint én is megírtam. Elvégre minket képviselnek, értünk dolgoznak, a mi véleményünket, gondolatainkat tűzik a zászlójukra, minket szolgálnak, a mi pénzünkből élnek, nem?

Szólj hozzá!

Címkék: politika mszp mdf gyurcsány ferenc orbán viktor dávid ibolya antall józsef lengyel zoltán almássy kornél csapody miklós tisztelet társasága herényi kopogtatócédula huber szebasztián


A bejegyzés trackback címe:

https://attilaatya.blog.hu/api/trackback/id/tr19837693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása