Attila atya gondolatai

Nem szeretem az állóvizet, mindig keresek magamnak kalandot. Nyáron Németorszagban helyettesítettem és sok erdekes dolog törtent velem. Az évközi mókuskerék nem ennyire érdekes, de azért előfordul ilyenkor is kaland. A világról is van véleményem. Akit erdekel, mi, itt elolvashatja.

HTML

Friss topikok

Linkblog

2008.08.23. 16:00 Mikrobi

Olimpia

Venyessy tanar ur közkivanatara par szo az olimpiarol is.

Kezdetben nagyon sajnaltam, hogy itt-tartozkodasom es a hajnali közvetitesek miatt nemigen fogom tudni nezni az olimpiat. Itt ui. egyetlen magyar ado sem jön be, ezt meg tavaly kideritettük, mas müholdra van iranyitva a lavor, mint kene. Azert egy-ket közvetitest lattam a Eurosporton (szerencsere itt nem a Vitray hangjaval, hanem nemet kommentarral). Igy aztan nagyreszt az Internetröl tajekozodtam.

Az elejen öt aranyat josoltam. Az elsö kudarcok utan, amikor elvart aranyak helyett csak sokadik helyek születtek, Cseh Laszlo ezüstjeinek nagyon örültem, Phelps legyözesere nem is szamitottam. Persze, hiszen Phelps kokszolt, a Cseh Laci meg nem. A sok vilagrekordnak meg a caparuha es a gyors medence az oka. En meg most jöttem a Marsrol. Mostanaban rengeteget lehet olvasni (gondolom, otthon a teveben latni is) a doppingolasrol. Egyre többen mondjak azt, hogy legalizalni kell a szereket, akkor egyenlöseg lesz. Egyesek esetleg az anabolikus szteroidokat nem engedelyeznek, azok megiscsak majkarosodast meg szivinfarktust okoznak... En meg azt mondom, hogy minden doppingszer egeszsegkarosodast okoz! Az amfetaminok miatt az ember tulhajtja a szervezetet, a nyugtatok függöseget okoznak, az eritropoetin miatti vörösvertestszam-emelkedes meg trombozist. Nincs az a doppingfajta, aminek ne lenne egeszsegkarosito hatasa! Es ha lazitanak a szabalyozason, olyan szellemet engednek ki a palackbol, aminek a hatasa belathatatlan. Nem tudom, mi volna a jo megoldas, talan ha a titkosszolgalatok kemkednenek a gyogyszergyarakban, ha a szabalyokban nemcsak konkret szereket, hanem bizonyos hatasmechanizmusu szereket altalaban tiltananak, igy 5 ev mulva, amikor lesznek tesztek ma meg kimutathatatlan szerekre, az ezeket hasznalokat is lebuktathatnak. Esetleg ha le is csuknak a doppingolo sportolokat, meg edzöiket, orvosaikat bünpartolasert. Nem tudom. De a sporteredmenyek nem lephetnek az Isten helyebe, nem lehetnek mindennel fontosabbak.

Olimpiai szereplesünk az uszodöntök elmulasaval is eleg gyaszos. Mostmar lassan mult idöben is mondhatom ezt. Nem ugy ment a szeker, ahogy az elmult olimpiak alapjan elvartuk volna. Nagyon örültem a kajak-kenus aranyaknak, de sajnos masnak alig örülhettem. Mar az elejen megszolaltak egyesek, hogy ez normalis, mert keves lakosunk van, meg persze, mert a többi orszag, akik elöttünk vannak az eremtablazatban, nagyobbak es gazdagabbak. Belgium, Svedorszag, Ausztria pont ilyen orszagok. Olyanokat is mondtak, hogy a nagyobb orszagoknak jobb doppingszerekre telik. Ebben mar lehet valami. Es szerencsere jo paran voltak olyanok, akik a magyar sportpolitikat karhoztatjak. Az Orban-kormanyban meg volt sportminiszter, de a Medgyessy-kormanyban mar Gyurcsany volt az. A Gyurcsany-kormanyban mar nem is volt sportminiszter, söt, elsö beiktatasa ota egy szakallamtitkarsagra redukaltak a sportkormanyzatot. Ezzel együtt nem adnak eleg penzt a sportra, igen, ez akkor is problema, mert amikor nyert a nöi kezilabdavalogatott, hirtelen tizszer annyian akartak kezilabdazni, mint amennyi terem volt. Az edzöink jo resze ma mar külföldön dolgozik (es edzi ellenfeleinket), mert itt se a fizetes, se a munkakörülmenyek nem megfelelök. A kormanyzat nem fordit eleg figyelmet a tömegsportra es a gyerekek sportszeretetenek az ösztönzesere. Es mindezek tetejeben szivatjak a MOB-ot, csak mert Schmitt Pal Fidesz-tag es korabbi alelnök az elnöke: nem utaltak at idöben a penzeket sem a MOB-nak, sem a sportoloknak, sem az olimpiai sportagaknak. Sok mindent mondhatnak Schmitt Palrol, de azt, hogy nem jol kepviseli a magyar sportot es a magyar olimpikonokat külföldön es belföldön egyarant, azt nem. Jo sportolo volt es most meg jobb sportdiplomata. A partpolitikat meg akkor se keverte bele a munkajaba, amikor Fidesz-alelnök volt. Pedig nem ertem, hogy kepes egyaltalan kezet fogni a Gyurcsannyal. Gyurcsany pedig akar a magyar olimpiai szereplest, a magyar sportot is kepes lenne felaldozni, csak hogy a Fidesz valasztokat veszitsen. Biztos vagyok benne, hogy amint vege lesz az olimpianak, naponta ket masik MSZP-s, SZDSZ-es politikus fogja tamadni Schmittet, amiben teljes erövel tamogatni fogja öket a baloldali lakajmedia.

Azt hiszem, ha ki akarunk jönni a gödörböl, alapvetö szemleltmodbeli valtoztatasokra van szükseg. Tamogatni kell a tömegsportot, hogy egyaltalan egeszseges nemzedek nöjön fel. Tamogatni kell versenysportot, hogy legyen hely edzeni, hogy visszajöjjenek a jo edzöink, de jo nehany betokosodott, kiöregedett edzöt le kell cserelni. El kell lesni nemcsak az amerikaiak hipergyors fordulojat a hatuszasnal, de a legujabb edzesmodszereket, termeszetesen dopping nelkül. Mindezek erdekeben a lehetö leggyorsabban kormanyt kell valtani. Ugyhogy, ezuttal mar nem teljesen politikamentesen: HAJRÁ MAGYARORSZÁG, HAJRÁ MAGYAROK!!!

1 komment

Címkék: orbán gyurcsány olimpia schmitt dopping phelps vitray olimpia2008


A bejegyzés trackback címe:

https://attilaatya.blog.hu/api/trackback/id/tr29629267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vényesssy 2008.08.23. 20:08:41

Szerintem sportunk hanyatlása már "Nyalknőfalótehetségtelendejólmutat Deutsch Tomika regnálása alatt elkezdődött és Viktornak azóta sem bocsátom meg, hogy a gigerli cimborának odadobta a sportminisztériumot úgy, hogy hivatalba lépésekor még diplomája sem volt!
Javaslom: legyen söröskorsó-cipelő verseny, sörivási motivációval! Micsoda versenyek lennének,óh Lord!
süti beállítások módosítása