Attila atya gondolatai

Nem szeretem az állóvizet, mindig keresek magamnak kalandot. Nyáron Németorszagban helyettesítettem és sok erdekes dolog törtent velem. Az évközi mókuskerék nem ennyire érdekes, de azért előfordul ilyenkor is kaland. A világról is van véleményem. Akit erdekel, mi, itt elolvashatja.

HTML

Friss topikok

Linkblog

2008.08.12. 20:56 Mikrobi

Fecske

Ma L.-ba mentem kirandulni. Tavaly mar voltam ott is, de nem fedeztem fel a varat es azt a szep erdei utat, ahol fel lehet oda menni. Meg fenykepezögepem se volt, most meg igen. Megneztem a Szt. Jodok templomot (nalunk nem ismert), meg a varos fötemplomat es persze a varat. Ja meg egy muzeumot is, ami valaha templom volt, de aztan exszakralizaltak es az epületet eladtak a varosnak. Most epp a cisztercitakrol volt egy nagyon minösegi kiallitas. Kicsit setalgattam a belvarosban, meg a folyoparton, nagyon hangulatos volt. A kocsit egy melygarazsban hagytam, ahhoz kepest nem volt draga a parkolas. Az elsö ora ingyen volt, minden tovabbi ora 2 ajró.  De nem is voltak dugok a varosban! Bp.-en irtozatos dragak a melygarazsok.

Amikor hazajöttem, nekialltam krumplifözeleket es pörköltet fözni. A fözeleket 3-szor rantottam be, mire eleg sürü lett. De, van szakacskönyvem, de nem hasznalom, mert profi szakacs vagyok.

Fözes közben nagy vihar volt. Egyszer csak nagy csattanast hallottam az erkelyajton. Egy fecske nekirepült az ablaknak! Szegeny, ugy elszedült, hogy percekig hagyta magat simogatni. Gyorsan hoztam a fenykepezögepet, persze a memoriakartya a PDA-ban maradt, az meg a kocsiban. Gyorsan, ki a kartyat a telefonbol, elökeresni az adaptert, be a gepbe. De meg mindig nem repült el, söt, minden oldalrol le tudtam fenykepezni.

Mar ugy aggodtam erte, hogy kenyermorzsakat törtem neki. Aztan egyszer csak magahoz tert es huss! Szerencsere nem kellett a fecskementöket hivni;-)

Az esti mise O.-ben volt. Mise elött utanoztam Frau B.-t (a BMW-s sekrestyest). Az ö mise alatti viselkedese tenyleg kabareba illö. Sziszeg, egesz testevel gesztikulal, integet, iranyitja a ministransokat, kantort, mindenkit. Az egyik ministrans nemreg a miset egy focimeccshez hasonlitotta (termeszetesen en voltam a csapatkapitany), ahol Frau B. az edzö. A neki fenntartott területen, oldalt szaladgal, integet, szövegel. Hat, nagyon igaza volt a sracnak:-)

Kerdeztem a gyerekeket, hogy ugye igy csinalja? Mielött helyeselni kezdhettek volna, megfenyegette öket, hogy egyet ne merjenek erteni velem. Nekem megmagyarazta: "Maga elmegy, de en itt maradok! Felnek tölem! En vagyok a fönökük!" Erre en is elöadtam magamat, mint A. atya, amikor az Á.-ot vedi tölem, mondvan, hogy majd en megvedem öket a gonosz Kathitol.

5 komment

Címkék: templom fecske kirandulas parkolas


A bejegyzés trackback címe:

https://attilaatya.blog.hu/api/trackback/id/tr72613159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vényesssy 2008.08.13. 12:11:26

Atyám!
Ez már "szentferenci" szint az életszentség útján!
Kiváncsian várom, mikor mented meg a németeket egy farkastól:)

Gustav, M.D. 2008.08.13. 17:35:24

Eszembe jut a régi vicc.

- Tudod, hogy hívják a papok edzőjét?

- Tréning Atya!

:-)

Nikki 2008.08.13. 21:37:35

úgy. de úgy megnéznélek élőben. szinte égek a vágytól... ;-) mit szólsz hozzá? jövőhéten megyek Németországba. találkozhatnánk?:-)

Gustav, M.D. 2008.08.13. 22:02:25

@Nikki

Bár nem tisztem Attila atyát megvédeni, hiszen ő már "nagy fiú", de tudod, hogy ő egy katolikus pap?
Milyen vágytól égsz?
Kérdezd meg, hol mond misét, és ülj be arra. Bizonyára újdonságot látsz Németországban, mert a liturgiát elég érdekesen tudják értelmezni arrafelé. Ld. Attila atya korábbi post-jait (és nekem is van személyes élményem róla).

Nikki 2008.08.16. 21:02:18

de ez az én dolgom. :D
süti beállítások módosítása