Attila atya gondolatai

Nem szeretem az állóvizet, mindig keresek magamnak kalandot. Nyáron Németorszagban helyettesítettem és sok erdekes dolog törtent velem. Az évközi mókuskerék nem ennyire érdekes, de azért előfordul ilyenkor is kaland. A világról is van véleményem. Akit erdekel, mi, itt elolvashatja.

HTML

Friss topikok

Linkblog

2008.08.08. 23:39 Mikrobi

Megemlekezes ket aktualitasrol

Ilyen meg nem volt: harom bejegyzessel is gazdagitom ma az Internetet (lehet, hogy nem is lesz).

Elkezdödött az olimpia es kitört a haboru Gruziaban. Sajnos a kettöt nem lehet egymastol elvalasztani, mivel a gruzok minden bizonnyal szandekosan idözitettek az invaziot a mai napra. Alapvetöen szimpatizalok a gruzok ügyevel (pontosabban az oroszok imperialista törekveseivel nem, tehat inkabb nyugatbarat alapon tamogatom a gruzokat), de az nagyon nem tetszik, hogy eppen ma inditottak a hadmüveleteket. Ahogy az varhato volt, a ruszki bakak is megindultak Del-Oszetiaba "felszabaditani" allampolgaraikat, hiszen ott minden oszet orosz allampolgar is egyben (ott megy a kettös allampolgarsag). Szinten varhato, hogy a ruszki bakak nem allnak meg Chinvalinal (ejtsd: chinvali), hanem hamarosan Szaakasvili is kereshet uj munkat (es lehet, hogy uj hazat is). Gruzia pedig ismet szovjet tagköztarsasag lesz, de legalabbis baballam.

Eközben egy masik imperialista orszag elnöke megnyitotta az olimpiat, amit nehez szivvel varok. 7-9 aranyermet remelnek a szurkolok, de bizony szerintem jo, ha 5 lesz. Tudomasul kell venni, hogy ma az az orszag szerez több aranyat, amelyiknek több penze van, nem utolsosorban kimutathatatlan doppingszerre. Allitolag a megnyito elötti percekben elterjedt a hir, hogy galambok helyett politikai foglyokat fognak szabadon engedni, de aztan kiderült, hogy megse. Söt, Tibet se lett független az olimpia alkalmabol.

Ennyi rossz hir utan csak egyet tudok mondani (abszolut politikamentesen): HAJRA MAGYARORSZAG, HAJRA MAGYAROK!

Vegül szeretnek megemlekezni egy ket evvel ezelött törtent tragediarol. 2006-ban ezekben az orakban eppen az Indexet böngeszgettem, amikor megdöbbenve olvastam a gyorshirt: A Müegyetem pincejeben tüz ütött ki es ket tüzolto meghalt. Micsoda?! Tüzoltohalal es mindjart kettös?! De nemsokara megtalaltak a harmadik aldozatot is.

Azokban a napokban a gyasz mellett sokan felelöst kerestek, sokan pedig intezkedeseket dolgoztak ki arra, hogy többet ilyen elö ne fordulhasson. Nem tudom, hanyan gondoltak arra, hogy ezeknek a fiuknak eszükbe jutott-e halaluk elött a Joistenhez fordulni es hanyan imadkoztak ertük a gyaszolok közül. En megtettem, es azota sokszor, igy ma is megtettem. Adj, Uram, örök nyugodalmat nekik, es az örök vilagossag fenyeskedjek nekik! Nyugodjanak bekeben! Amen.

Imadkozzunk a többi tüzoltoert is, akik ertünk, sokszor felelötlensegünk miatt viszik vasarra a börüket, hogy epsegben hazajussanak csaladjukhoz! Azert is imadkozzunk, hogy ha viszont eletüket kell aldozniuk, jusson eszükbe, hogy van egy fontosabb elet is, mint a földi.

4 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://attilaatya.blog.hu/api/trackback/id/tr46607521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vényesssy 2008.08.09. 10:56:10

Üdv Atyám! Valóban megragadó a stílusod,sőt mint ha írásban jobb lennél:)
Bár,"a kezet foghatna Gáborral" kicsit erős volt:(

Mikrobi 2008.08.09. 11:00:33

Vagy nem ismered a Gabort, vagy te vagy a Gabor:-) Egyebkent az nem ebben a postban volt.

vényesssy 2008.08.09. 11:05:19

hehe! Ismerem, és nem én vagyok!:) De tényleg nem itt volt. Ha javasolhatom, próbálj ki egy Ferrarit is,az hátha elindul kézifékkel is:)

Mikrobi 2008.08.09. 11:13:37

Bajororszagban nincsenek Ferrarik de nem is indultam rajuk soha. Viszont Porschet valoszinüleg ki fogok probalni, bar a BMW utan kicsit felve;-)
Egyebkent a kezifekes indulas arra valo, hogy az ember a dombon addig tartsa vele az autot, amig a motor harapni nem kezd. Szoval közben nem felejtettem el kiengedni...
süti beállítások módosítása