Attila atya gondolatai

Nem szeretem az állóvizet, mindig keresek magamnak kalandot. Nyáron Németorszagban helyettesítettem és sok erdekes dolog törtent velem. Az évközi mókuskerék nem ennyire érdekes, de azért előfordul ilyenkor is kaland. A világról is van véleményem. Akit erdekel, mi, itt elolvashatja.

HTML

Friss topikok

Linkblog

2008.08.06. 17:11 Mikrobi

Kalandjaim a Kauflandban es az elterelessel

De. bevasaroltam D.-ban (ez egy masik D. betüs helyseg, ott van a Kaufland). Remeltem, hogy sikerül mindent megvennem legalabb erre a hetre, de termeszetesen sikerült egy-ket fontos dolgot elfelejtenem. Na mindegy.

Volt par dolog, amit a Kauflandban alig talaltam meg. Gondoltatok volna, hogy a mustart a melyhütö pult fölött kell keresni? Vagy hogy a rizs nem a többi gabona között, hanem a tesztak között van? A sot mar nem is tudom, hol talaltam meg. Szoval jocskan kellett kerdezösködnöm. Az egyik kiscsaj ketszer jött vegig velem az egesz aruhazon, hogy megmutassa, amit eppen kerestem, közben egy arcizma se rezdült. A zöldseges merleget se talaltam meg (pedig istokuccse, kerestem!), ezert a paradicsomot es a fokhagymat meretlenül tettem a penztarszalagra, lattam mar olyan vonalkodolvasot, ami merleggel volt egybeepitve. Gondoljatok, merges pillantasok között visszazavartak vele? A penztaros hölgy kipenderült vele es a közeli merlegen lemerte nekem. Mennyivel kereshetnek ezek jobban, mint nalunk az Auchanban? Vagy ez nem fizetes, hanem kultura kerdese? Na jo, ne fikazzuk a magyarokat, aranyosak ök is. Ha meg nem, hat be lehet nekik szolni:-)

Hazafele kerültem egy nagyot. Napok ota csinaljak az utat D. föutcajan, ma reggel kitettek a lezaras tablat. Kifele lehetett menni, befele nem. Na nem baj, gondoltam, tudok en mas utat is a faluba D.-böl. Ügyesen meg is talaltam, hat, az is le volt zarva, umleitung nach R.  Igaz, az is ki volt irva, hogy "Anlieger frei*". Na persze, mar megint egy alapszo, amit nem tudok, mindegy, menjünk R. fele, ott is en vagyok a plebanos, csak hazatalalok:-) Termeszetesen ott is le volt zarva a falu fele vezetö ut, egy teherautosoför pedig mutogatott is az ujjaval (a mutatoval), hogy a masik iranyba indexeljek. De engem mar nem lehetett megallitani, hazamentem.

 

*Anlieger: ott lako, helyi lakos

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://attilaatya.blog.hu/api/trackback/id/tr19603801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nikki 2008.08.06. 23:29:16

nekem annyira tetszenek ezek a blog beírások! :)élőben is megismernélek Attila atya! :)

tigercat 2008.08.07. 08:35:41

Egyetértek veled Nikki... véletlenül találtam rá a blogra, és jókat mosolyogtam :-) Szerintem aranyos, őszinte.

Dingis Vangos 2008.08.09. 23:12:36

Nem gondolkoztam rajta, hogy miért van így, de a Budaörsi úton lévő Profiban is a mélyhűtő fölött van a mustár és a tésztáknál a rízs. Kedves Attila atya, te otthon nem jársz vásárolni?
süti beállítások módosítása