Attila atya gondolatai

Nem szeretem az állóvizet, mindig keresek magamnak kalandot. Nyáron Németorszagban helyettesítettem és sok erdekes dolog törtent velem. Az évközi mókuskerék nem ennyire érdekes, de azért előfordul ilyenkor is kaland. A világról is van véleményem. Akit erdekel, mi, itt elolvashatja.

HTML

Friss topikok

Linkblog

2009.03.03. 19:47 Mikrobi

Szentfoldi elmenyeim 1.

Megerkeztunk a Szentfoldre. El-Al geppek jottunk, igy borzalmas tortura volt a "security control". Kikerdeztek, hogy honnan ismerem az utastarsaimat, mit tudok roluk, ok ismernek-e engem, ki pakolta a taskamat, hagytam-e egy pillanatra orizetlenul... Hulyek ezek. Rettegnek.

(Utólagos kiegészítés) A zsidók angol akcentusával némi gond van, többször is félreértettem őket. A biztonsági kihallgatásnál pl. megkérdezték, hogy merre szoktam sétálni (where do you walk). De ők azt akarták kérdezni, hogy hol dolgozom (where do you work), ami már csak azért is furcsa kérdés volt, mert a papság mellett hol dolgoznék még? A repülőgépen meg amikor a menüt szolgálták fel, lehetett választani omlett és "fucelet" között. Hannibal Lecter is megmondta, hogy ne idegenkedjünk semmi újtól, elég keletiesen hangzott az a "fucelet", hát azt kértem. Erre kaptam gyümölcssalátát (fruit salad). Gyorsan kicseréltettem:-)

Az idegenvezetonk egy legalabb 70 eves, kielt feju magyar zsido. Azonnal letegezett minket, ehhez a jogalapot a kovetkezo sztoribol vette: "Amikor '87-ben az elso magyar papi csoport jott a Szentfoldre, eloszor talalkoztam eletemben papokkal. Ott ult velem szemben 49 pap reverendaban, en meg isteni sugallatra vartam. Aztan beleuvoltottem a mikrofonba: Szervusztok papok!" Allitolag ez tetszett a papoknak. De siman letegezte a Seregely ersek atyat is. Van velunk egy kantor is. Megkerdezte, milyen hangja van. Mondta, tenor. "Akkor hulye vagy, mert minden tenor hulye." - hangzott a sommas itelet. Hat, belopta magat a szivembe egybol.

Utkozben egyebkent arrol beszelt, hogy nincs penz Tel-Aviv tortenelmi, torok negyedenek a felujitasara, meg milyen draga az elet Izraelben, mert az olajat Mexikobol importaljak, a szenet meg Ausztraliabol. Mas nem hajlando nekik energiahordozot exportalni. Pedig ott van az irani olaj es gaz, a szaudi olaj...

Az elso nap nem volt idonk sok mindent megnezni. Megneztuk Tel-Aviv egyetlen katolikus templomat, sot miseztunk benne. Ez Jaffaban, bibliai neven Joppeban van. Itt volt Szt. Peter hires latomasa. A szallasunk Nazaretben van, itt irom a postot a recepcio gepen. Gyorsan osszehaverkodtunk:-) A vacsora fejedelmi volt, degeszre ettem magam. Nem irom le, mi mindent, mert egyreszt ez egy zarandokut, masreszt meg be akarok lepni az erepublik.com-ra is:-)

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://attilaatya.blog.hu/api/trackback/id/tr87978174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TunderLany 2009.03.13. 22:21:44

Március 30-án megyek én is Szentföldre, köszönöm a beszámolót. Szeretném Atya segítségét kérni. Ha kint szeretnék venni ennivalót, ajándékot, stb sékelben vagy dollárban érdemes fizetni? Köszönöm segítségét.

Mikrobi 2009.03.13. 23:12:28

A legtöbb helyen lehet dollárral fizetni, de sékelben adnak vissza, 1 dollárt 4 sékelért számítva. Pénzváltónál 4,20-at is kaphatsz a dollárodért.
De ugye nem a Simon lesz az idegenvezetőd?:-)

TunderLany 2009.03.13. 23:22:05

@Mikrobi: Érdemes a dollárt kint átváltani, vagy inkább itthon? Székely János püspök Atyával megyünk, ő lesz az idegenvezetőnk. :)
süti beállítások módosítása