Attila atya gondolatai

Nem szeretem az állóvizet, mindig keresek magamnak kalandot. Nyáron Németorszagban helyettesítettem és sok erdekes dolog törtent velem. Az évközi mókuskerék nem ennyire érdekes, de azért előfordul ilyenkor is kaland. A világról is van véleményem. Akit erdekel, mi, itt elolvashatja.

HTML

Friss topikok

Linkblog

2008.08.13. 14:28 Mikrobi

A nemet kenyer

Ma szabadnapos vagyok, meg mise sincsen. Vegre van idöm dolgozni. Ti. a predikaciokon, mert erre a hetre negyet is kell irnom. Mar meg is van mind, csak 2-t le kene forditanom, aztan elküldeni a korrektornak. Jo-jo, megyek mar, csak befejezem ezt a postot.

A nemetek nemcsak kavet fözni nem tudnak, de kenyeret sütni sem. Elöször is: nem ismerik a lisztet. Vagy ha ismerik is, azt hiszik, csak a kenyer külsejere szabad szorni belöle. Amit ma vettem, azon annyi volt, hogy beranthattam volna vele a krumplifözeleket. Mindharomszor. Ha elvagok egy kenyeret, a belseje barna. Söt, nemelyiknek fekete! Nem egybe madareleseg potyogott, de az aljan tuti, hogy mindig van, raadasul sokszor kömeny, koriander es mas mergezö magvak. A belseje mar frissen olyan, mint a csiriz, a kest minden szelet utan el kell mosogatni. A "feher kenyer" szot egyszerüen nem ismerik. Csak "Mischbrot", "Roggenbrot", "Vollkornbrot", meg hasonlók vannak. Jé, van egy ékezet a hosszú ó helyén. Na, ezentúl, ha nagyon ráérek, majd használom. Nem most. Es ezek a Technokollal kevert füreszporbol keszült "kenyerek" fel kilos meretben 1,60-tol kezdödnek. De a kilos darab se olcsobb 2,25-nel. Persze olyat mar csak akkor erdemes venni, ha 6-an vannak ra, mert a nemet kenyernel csak egy rosszabb van: a harom napos nemet kenyer.

Magyarok! Vereim! Becsüljük meg a draga magyar kenyeret! Ahogy egy Amerikabol hazatert jezsuita pater mondta a 90-es evekben (kicsit vaccsolt es hehezett a lelkem): "The! Itt Magyaószágon khét jó dolog one: a kenyéé és az Inteesziti."

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://attilaatya.blog.hu/api/trackback/id/tr25614271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vényesssy 2008.08.19. 15:19:37

Atyám!
A drága jó jezsuita a kenyér tekintetében nem tévedett, de ami az Intehcity-t illeti...:)
de gondolom ezt te is tudod!

Mikrobi 2008.08.19. 22:08:09

Ez a mondat 1994-ben hangzott el, es a Bp.-Miskolc viszonylatban. Akkor es azon a vonalon tenyleg ervenyes volt, ma tenyleg egesz mas a helyzet:-)
süti beállítások módosítása