Attila atya gondolatai

Nem szeretem az állóvizet, mindig keresek magamnak kalandot. Nyáron Németorszagban helyettesítettem és sok erdekes dolog törtent velem. Az évközi mókuskerék nem ennyire érdekes, de azért előfordul ilyenkor is kaland. A világról is van véleményem. Akit erdekel, mi, itt elolvashatja.

HTML

Friss topikok

Linkblog

2008.08.11. 21:45 Mikrobi

Kalandjaim a tüzoltokkal es a Landjugenddel

Ma bementem D.-ba, meglatogatni a tüzoltosagot. Szep nagy, tiz szerallassal, mindegyikben all is egy szer. A bevetesiranyito kocsijuk termeszetesen BMW:-) Csakhogy megint nem talaltam ott senkit, csak egyetlen müszereszt, aki a benzinkutfejet szerelte. Kerdeztem, hogy beszelhetnek-e a parancsnokkal. Persze, a varoshazan dolgozik. Mondom, hogyhogy nincs itt? Ez egy önkentes tüzoltosag, hangzott a valasz. 18 ezres varosban nincs köztestületi tüzoltosag! Igaz, itt van a közelben a BMW-gyar, annak az intezmenyi tüzoltosaga nemcsak odabent müködik, hanem ki is jönnek, ha baj van. Elmentem a varoshazara, a parancsnok szabadsagon van:-( Visszamentem a tüzoltosagra, a szerelö megadta a pk. helyettes handy-jenek a szamat, de az meg Münchenben dolgozik, valoszinüleg nem fogom felhivni. Nem egyszerü az elet:-)

Tüzoltosag helyett igy templomot neztem es fenykepeztem. A varos temploma egy gyönyörü neogotikus templom. Kicsit imadkoztam is azokert, akiket szeretek. Meg Gruzia szabadsagaert.

Mialatt D.-ban voltam, üzenet jött a rögzitöre. Este szoltam Herr F.-nak, hogy van üzenet a rögzitön, de nem ertettem, mert bajorul van. Meghallgatta, nagy szemeket meresztett, majd közölte, hogy ö se erti.

Az esti misere, M.-ben, eljött a sekrestyes fia, aki pap. Tavaly szenteltek, mar tavaly sokat beszeltek rola. Most vegre megismerkedtünk. Csupa mosoly es kedvesseg a fiu, nem olyan szigoru az arckifejezese, mint nekem. Rabiztam az olvasmanyt, az evangeliumot, a kanon koncelebrans reszeit, meg az aldoztatast, hadd örüljenek a hivek az innen szarmazott papnak. Nincs valami sok papjuk a nemeteknek:-(

Itt most eppen nagy zaj van a pinceben a közössegi helyisegben, mert 65 eves a Landjugend, azt ünneplik a gyerekek. Nyertek is valami oriasi söröskriglit, megtöltöttek sörrel es körbeadtak. Nesze neked higienia. Megint ittak belöle a 18 even aluliak is. Remelem, nem fognak berugni. Meg remelem, fogok tudni tölük aludni.

Update: miutan 11-kor meg javaban orditoztak, csapkodtak az ajtot, söt (talan mokabol?) idönkent becsöngettek, kenytelen voltam hazaküldeni öket. Rossz neven vettek, mert nem szoktak hozza, hogy a Pfarrer itt lakik. Jo egy ilyen közössegi helyiseg, ahol a kocsmahoz kepest olcsobban es kulturaltabban tudnak szorakozni a fiatalok, de a helyzet az, hogy itt se tudjak hol a hatar, ha nincs velük egy felnött. Bar ezekkel volt, csak eppen az volt a legreszegebb...

1 komment

Címkék: buli templom reszeg mise ünnepség tüzoltoság landjugend


A bejegyzés trackback címe:

https://attilaatya.blog.hu/api/trackback/id/tr47611397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gustav, M.D. 2008.08.12. 10:43:18

Kedves Attila atya!

Valóban dícséretes, hogy egy pap billentyűzetet ragad, és a nagyvilág elé tárja kalandjait, küzdelmeit. Nagyon olvasmányos ahogy írsz, ne hagyd abba otthon sem (akkor legalább az umlaut mellett megjelenhet a többi ékezet is:-)).

Kicsit rejtélyes ugyan, hogy Németországban vajon hol használnak ennyi egy betűs személy- és helységnevet, de akik ismernek, úgyis sejtik:-)

Csak így tovább!

Ui.: A dobszay tag nekem kicsit sántít...
süti beállítások módosítása