Attila atya gondolatai

Nem szeretem az állóvizet, mindig keresek magamnak kalandot. Nyáron Németorszagban helyettesítettem és sok erdekes dolog törtent velem. Az évközi mókuskerék nem ennyire érdekes, de azért előfordul ilyenkor is kaland. A világról is van véleményem. Akit erdekel, mi, itt elolvashatja.

HTML

Friss topikok

Linkblog

2008.08.07. 20:35 Mikrobi

egy sima nap

Ma nem törtent semmi izgalmas. Egy mokas dolog viszont igen: delelött telefonalt egy hölgy, hogy vasarolni szeretne (kaufen). Hat, mondom, örvendek, mindig jo, ha a kedves hivek penzt hoznak, de megis mit szeretne venni? "Vasarolni!" - hangzott a valasz. "OK, de mit?" Amikor harmadszor mondta, hogy vasarolni, vegre megertettem, hogy keresztel(tet)ni akar (taufen). Mivel akkorra mar megreggeliztem, nem vallaltam a keresztelest, mondtam, hogy keresse a plebanost szeptemberben.

Erröl jut eszembe: tegnap O.-ben a falu föutcajan egy rakas festekes es konzervdobozt lattam vegigrakva. Frau F. elmeselte, hogy valakinek lanya született, es mivel a lany körül sok munka van, mig a fiugyermek aldas, a falu lakoi kipakoltak neki egy csomo femdobozt, hogy pakolja el, hadd szokja a munkat:-) Tiszta szerencse, hogy mostanaban nem születik lanyom.

Igertem, hogy meselek az itteni szamitogepes lehetösegekröl. A gep meg csak-csak elmegy, de az Internetanschluss ISDN-en(!!!) keresztül törtenik! Ez azt jelenti, hogy a Zsindex.hu (probaljatok ki, igy is bejön) egy-egy cikke percek alatt töltödik be. Ha kapok egy kepet valakitöl, 5 perc, amig megnezhetem. Ha meg akarom nezni a hireket es elolvasgatni a mailjeimet, 1-2 orat ra kell szannom. Csak tudnam, miert eri meg az ittenieknek a dial-up percdijait fizetni... Mindezek tetejeben az Internet egy szigoruan ellenörzött egyhazmegyei proxy-n keresztül erhetö el, gondolom, nehogy a nemet papok gepen talalt pedofil kepeken csamcsogjon a media. Emiatt aztan a Gmail hol bejön, hol felajanlja, hogy elmentsem az oldalt. Gondolom, ugy en bloc az egesz Gmailt;-) MSN-röl szo se lehet, a Picasat se engedi, hogy csatlakozzon a webalbumomhoz, ugyhogy az itt keszitett kepeket kenytelen leszek a memoriakartyakon tarolni, amig hazaerek. Nem, ne gyüjtsetek memoriakartyara, van böven hely rajtuk:-)

1 komment

Címkék: internet szamitogep kereszteles


A bejegyzés trackback címe:

https://attilaatya.blog.hu/api/trackback/id/tr35605753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nikki 2008.08.08. 00:30:56

Ez is tetszik Attila atya.;-) Talán könyvet kéne írnod! Nem gondolod?:-)
süti beállítások módosítása