Attila atya gondolatai

Nem szeretem az állóvizet, mindig keresek magamnak kalandot. Nyáron Németorszagban helyettesítettem és sok erdekes dolog törtent velem. Az évközi mókuskerék nem ennyire érdekes, de azért előfordul ilyenkor is kaland. A világról is van véleményem. Akit erdekel, mi, itt elolvashatja.

HTML

Friss topikok

Linkblog

2008.11.05. 17:25 Mikrobi

Amerikai elnökválasztás és népszavazások

Sose bírtam az amerikaiakat. Amikor legutóbb megtámadták Irakot, valahányszor amerikai turisták mentek el mellettem az utcán, drukkoltam, hogy csak kérjenek tőlem útbaigazítást, majd én eligazítom őket a jó büdös franc felé, szemét hentes banda! Nem mintha Szaddam Husszein a szívem csücskében lett volna, de ő jóval kevesebb embert ölt meg a diktatúrája idején, mint az amerikai katonák és a mindennapos robbantások az amerikaiak okozta káoszban. Nem növelte a szimpátiámat az sem, hogy bevezették a határon az ujjlenyomatvételt és a fényképezést. Úgy bánnak az emberrel, mint a bűnözőkkel szokás! Mindezt a terrorizmustól való paranoid félelem miatt, pedig ők rángatják a mohamedán oroszlán bajszát egyszerre két országban is.

Ami egy kicsit a pozitív felé billentette bennem a mérleget, az a mostani választás. Nem mintha a legkevésbé is érdekelne, hogy melyik párt jelöltje nyer, sőt, szerintem ez a mi számunkra politikai szempontból is szinte mindegy. Az szimpatikus nekem nagyon, hogy egy félnéger embert választottak meg, hiszen állítólag Amerika fehér fele meglehetősen rasszista. (Ráadásul az alelnöke katolikus lett, ami szintén kuriózum és a tolerancia jele, meg aztán egy katolikusnak az ilyesmi önmagában is tetszik:-) ) A kuruc.info persze mindjárt elkezdett makizni, meg fekázni, és párhuzamot vont, hogy ez olyan, mintha Magyarországon egy cigányt választanának meg miniszterelnöknek. Bár ott tartanánk, hogy a magyarországi cigányságnak olyan kaliberű politikusai lennének, akik három egyetemet végeztek, még ha nem is a Harvard az egyik, csak az ELTE! Teleki László még az érettségijét is államtitkárként tette le. Az USA négerei között nemcsak bűnözők vannak, mint a Kuruc beállítja, hanem szép számmal komoly tudósok és művészek. Ezen kívül az USA egy soknemzetiségű ország, nagyon helyes, ha hol ír, hol olasz, hol néger, hol latin elnöke van.  Az meg hab a tortán, hogy Magyarországnak állítólag (baloldali rasszisták szerint) Orbán Viktor személyében már volt cigány miniszterelnöke.:-) Na de a Kuruc véleményét csak azért idéztem, hogy legyen min röhögni. Komolyan nagy dolog, hogy az USA elnöke egy félnéger lehet.

A másik pozitívum az volt, hogy két államban is népszavaztak a melegházasságról és úgy döntöttek, hogy eltörlik. Nemcsak a bevezetés ellen szavaztak, hanem a már bevezetett rendszert törölték el és érvénytelenítették a már megkötött "házasság"-okat! Az MR (korábbi nevén Magyar Rádió) tudósítója szerint Arizonában ez természetes is,  mert az hagyományosan konzervatív, jobboldali vidék, most is McCain nyert, de a liberálisnak tartott Kaliforniában is eltörölték! Ráadásul a tudósító pár napja végigautózta az államot,  több rádióadót is hallgatott, és mindegyiken vallásos megnyilatkozások tömkelege hangzott el. Tehát szó sincs holmi homofóbiáról, amit nálunkfelé azonnal ordítanak az álliberálisok, ha valaki olyasmit mer mondani, hogy természetellenes a homoszexuálisok házassága, hanem vallásos buzgóságból utasították el!

Végül Obama háborúellenes. Mindig is az volt. Persze nem fogja azonnal kivonni a csapatokat Irakból, hiszen akkor aztán tényleg elszabadulna ott a pokol. Ha már megcsinálták ott a káoszt, vállalják érte a felelősséget és csináljanak rendet, mielőtt kijönnek onnan. De legalább remélhetőleg Iránt nem fogják megtámadni. Ki gondolt már bele abba, hogy mennyivel jobban tudna hatni az USA az iráni politikára, ha kereskedne vele, ha gesztusokat tenne neki, mintha folyton háborúval fenyegeti? Irán, a föld 4. legnagyobb kőolajkitermelője és egyik első gázkitermelője benzinimportra szorul és az országban a benzint jegyre adják! Az országban irtózatos feszültségek vannak, amiket jelenleg könnyedén Izrael, az USA és a nyugati világ ellen tudnak fordítani. Miért ne  lehetne Iránból olyan országot csinálni, mint Kuvait, Jemen, vagy Katar? Szíriában pl., amit Bush a gonosz tengelyéhez sorolt, euforikus hangulatban ünnepelték Obama győzelmét. Ha az iráni nép azt látná, hogy a "sátán" nem is olyan gonosz, sőt, jóindulatú velük szemben, maguk változtatnák meg az országukat. A nyugati anyagi és szellemi tőke felemelhetné és civilizálhatná ezt az egyelőre inkább barbár fundamentalizmusáról híres országot. Jelenleg a terrorizmust is bőszen támogatják pénzzel, fegyverrel, kiképzéssel és mindennel, amivel csak tudják. Egy jóindulatú USÁ-t látva a terroristákat se fogadnák ilyen lelkesedéssel, sőt, az iszlám világ se tartaná olyan fontosnak minden amerikai és zsidó felrobbantását, tehát maga a terrorizmus is csökkenne. Talán még a turisták bűnözőként kezelését is be lehetne szüntetni az amerikai határon... Csak hát ehhez meg kéne győzni Izraelt is, hogy ne akarja mindenáron lebombázni Iránt. Márpedig az USA jópár évtizede Izrael régiós hatalmi politikájának legerősebb támogatója. Lehet, hogy az afrikai származású, mohamedán gyökerekkel rendelkező (bár ő maga metodista) elnöke nem is lesz olyan erősen Izrael-barát? Vagy akkor meggyilkolják, mint a katolikus Kennedy-t?

Update!

Most olvasom, hogy volt több másik népszavazás is. Az egyiken Washington államban (Oregon után másodikként) törvényesítették az aktív eutanáziát! Ha a betegnek hat hónapnál kevesebb van hátra, kérheti, hogy öngyilkos lehessen. Az orvos írja fel a mérget, a betegnek egyedül kell bevennie. Ennél még a melegházasság is szimpatikusabb! Nesze neked vallásos buzgóság!

5 komment · 1 trackback

Címkék: politika amerika usa irak háború irán obama elnökválasztás terrorizmus homoszexuális mccain eutanázia


A bejegyzés trackback címe:

https://attilaatya.blog.hu/api/trackback/id/tr87752457

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: alternatíva 2008.11.05. 19:26:13

Barack Obi Won (Kenobi) Az Alternatíva szerkesztősége nem levélben, hanem modernebb formában, itt az interneten keresztül gratulál az első afroamerikai elnöknek, Barack Obamának, hogy megnyerte a választásokat. Reméljük neki a legjobbakat, és nagyon remél…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Friend of Liberty · http://friendofliberty.blog.hu 2008.11.05. 19:51:41

Attila atya, hogy te mekkora egy pöcs vagy! Mit tehet az egyszeri amerikai turista kormányának külpolitikájáról? Miért kellene őket félrevezetni?!? Hiszen vendégszerető népség a magyar. Erről vagyunk híresek, nem?

És miért lenne mindegy, hogy ki nyert? Nem élhetsz ennyire magadba zárkózva... Vagy szerinted 9/11 is csak ellenük irányult? Tévedés. A tornyok a nyugati civilizációt szimbolizálták.

Denken 2008.11.05. 20:23:30

Nyugati civilizáció elleni támadás a lófityfene. Ott ledől egy-két torony itt mennek fel a részvényárak, itt lehull egy-két bomba ott megy fel a profit, a vallás meg csak eszköz, hogy a sok birkával el lehessen végeztetni a mocskos munkát. Ja, és Obama sem olyan lökött, hogy derékbatörje az USA energiapolitikáját azzal, hogy kimasíroztat irakból.

Prussian King 2008.11.06. 04:35:50

Tisztelt Attila Atya!

Nem vagyok meggyozodve, hogy Szaddam Husszein kevesebb embert olt meg mint az amerikaiak okozta kaosz. Az eddigi legreszletesebb felmeres szerint 655,000 "plusz" halalozas tortent meg Irakban mint amennyi tortent volna ha az amerikaiak nem tamadtak volna meg Irakot. Tehat ez nagyon boven van szamolva, es nem csak a haborus vagy egyeb emberoles miatt meghaltak vannak szamolva.

Az, hogy hany embert olt meg Husszein az erosen vitathato. Husszein rezsime egyenesen meggyilkoltatott 100,000 kurdot es 60,000 es 150,000 shia muszlimot. Az irani-iraki haboruban 600,000 es egy millio ember vesztette el az eletet, az Obol haboruban 75,000. Ezenkivul a szankciok alatt elo Irakban 400,000 gyerek halalozott el a nem megfelelo taplalek hianya miatt. Vitathato, hogy az irani-iraki haborul halottai kozul hanyat vonjunk Husszein hibajara, de ha csak a felet, mar akkor is 525,000 es 825,000 halalesetnel tartunk, a 400,000 szankcio-okozta halalt nem szamitva!

Tehat Husszein konnyeden tobb embert olt meg mint az iraki haboru kaosza.

A fenti nem azt akarja mondani, hogy en tamogattam a haborut. Valoszinuleg a fontosabb osszehasonlitas az lenne, hogy hany ember halt volna meg ha nem lett volna haboru es a szankciok tartottak volna tovabb. Ezenkivul, sok mas okbol is lehet ellenezni a haborut. Peldaul a "precedent-setting aspect" (precedens kepzes) nyugtalanito, es Oroszorszag legalabbis reszben ezert is tudta diplomaciailag olyan konnyeden megtamadni Gruziat.

De fontosnak erzem, hogy precizek legyunk egy ilyen sulyos kijlentesnel, hogy Husszein kevesebb embert olt meg mint az amerikai kaosz. Es azt hiszem, hogy Attila atya tul konnyen elhitte ezt a kijlentest, mert ez beleesett az elore kepzett nezeteivel.

--Greetings from America

kLa · http://majmok.blog.hu 2008.11.06. 11:08:13

Szerintem meg mindenki foglalkozzon a saját dolgával.
Attól még nem lesz nekünk se jobb, se rosszabb, hogy kit válaszottak meg elnöknek.

Mikrobi 2008.11.07. 00:16:14

Az, hogy Szaddam Husszein a 80-as évek óta hány embert ölt meg, egy dolog. Az irak-iráni háborúról keveset tudok, de azért Hitler nyakába se lehet varrni a II. világháború összes áldozatát. Az Öböl-háborúk áldozatait se varrom egyik fél nyakába, a háború speciális helyzet. Amit én érzékeltetni akartam, az az, hogy az első Öböl-háború után, Husszein brutális diktátorkodása nem hozott annyi áldozatot, mint a megbuktatása utáni fejetlenség és állandósult polgárháború. Akkor már inkább hagyták volna Husszeint.
süti beállítások módosítása